Noodverordening Gemeente Beek

Winkelpanden die vanmiddag worden dichtgespijkerd, een bizar beeld dat zelfs bij de wildste carnavalsfeesten niet voorkomt.

De beelden van doelloos gerel en rotzooi trappen op verschillende plekken in Nederland zitten daarbij nog vers in het geheugen, dat gebeurt toch niet in Beek?

Tuurlijk zijn we allemaal ergens boos. Boos op geen vakantie, boos op verplicht thuiswerken, boos op het gebrek aan verjaardagen, trouwerijen, uitbundige feestdagen en andere feestjes. Maar bovenal zijn we allemaal boos op het Coronavirus.

Maar daar trekt een virus zich niets van aan, totdat die prik er voor ons is moeten we door de verveling van thuiszitten heen en ons aan de regels houden.

Gelukkig is thuiszitten in 2021 niet te vergelijken met de monniken in een klooster. We kunnen elkaar op zoveel manieren opzoeken zonder bij elkaar over de vloer te komen. Laten we dat ook doen en onze energie steken in creatieve ideeën om elkaar online te treffen in plaats van jammeren. Of nog erger, rellen voor het rellen.

Tot slot is er nog een groep voor wie het bovenstaande makkelijker gezegd dan gedaan is. Zij voelen zich eenzaam, maken zich zorgen over hun toekomst of worstelen met ander psychisch leed. Laten we hen juist opzoeken, omdat zij het nu zo hard nodig hebben.

Maar blijf van andermans spullen af.

Om maar een Maastrichts gezegde te lenen: Haw Pin!

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.