Start aanleg fietspad Grootgenhouterstraat

In Genhout is aannemersbedrijf Wegenbouw Limburg maandag 27 januari gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Grootgenhouterstraat. Gelijktijdig wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de rijbaan. Progressief Beek wethouder Jan Bijen stapte zelf in de graafmachine om de eerste kuub grond voor het fietspad te ontgraven.

Het nieuwe fietspad start bij de kruising met de Dorpstraat en eindigt bij de komgrens van Genhout. Het tracé is ongeveer 270 meter lang. Ter plaatse is de rijbaan relatief smal en is het overzicht door de vele bochten beperkt. Met het nieuwe fietspad wordt de fietsroute door Genhout veiliger en dus aantrekkelijker. Als de weersomstandigheden meezitten, kunnen de eerste fietsers eind februari gebruik maken van het nieuwe fietspad.

Het werk is een van de deelprojecten binnen het project Gebiedsontwikkeling Beek. Dit project heeft als doel bestaande knelpunten op te lossen en meer kansen te bieden voor natuur en recreatie in de omgeving tussen Beek, Genhout, Ulestraten en Schimmert.

Bron: Gemeente Beek

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.