Realisatie Sportlandgoed De Haamen officieel van start

Op zaterdag 15 maart jl. heeft wethouder Maurice Wierikx van de gemeente Beek het officiële startsein gegeven voor de realisatie van Sportlandgoed De Haamen. De werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit de aanleg van de nieuwe honk- en softbalvelden, atletiekbaan, kunstgras- en natuurgras voetbalvelden en tennisvelden.

Deze werkzaamheden zullen in 3 fases plaatsvinden, waarbij de laatste fase halverwege 2015 gereed moet zijn. Bij de planning en fasering van de werkzaamheden is het uitgangspunt, dat de gebruikers van het sportlandgoed niet gehinderd mogen worden in het gebruik van de faciliteiten.

Toekomstbestendig
Wethouder Maurice Wierikx is blij dat de werkzaamheden nu daadwerkelijk starten. “Met de volledige herontwikkeling van de buitensportvoorzieningen, wordt Sportlandgoed De Haamen een toekomstbestendig sportcomplex met ruime mogelijkheden voor aangepast sporten. Hiermee trekken we nieuwe gebruikers als senioren, gehandicapten en chronisch zieken aan.

Bestaansrecht
Door een grotere gebruikersgroep creëren we een accommodatie voor de toekomst, met hogere opbrengsten en ook op de lange termijn bestaansrecht voor onze verenigingen. We mogen straks trots zijn op zo’n mooie en unieke sportvoorziening in onze gemeente!”

Webcam
De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam, waarvan de beelden te zien zijn op de webcam: bouw.webcam.nl/dehaamen

Bron: Gemeente Beek

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.