Werkbezoek vanuit Gundelfingen

Afgelopen weekend waren Burgemeester en de Gemeenteraad vanuit onze zusterstad Gundelfingen an der Donau op bezoek in Beek. De gemeenten zijn enerzijds verschillend van elkaar bijvoorbeeld qua grootte en qua bestuurlijke mogelijkheden. Anderzijds worden beide geconfronteerd met een daling van de bevolking en met een noodzaak van versterking van de sociale samenhang.

De jumelage is ontstaan vanuit de verenigingen. Burgers hebben elkaar in eerste instantie gevonden. Dat de beide gemeenten ook inspirerend voor elkaar kunnen zijn blijkt uit de vele discussies die we met elkaar hebben kunnen voeren. Tijdens deze dagen is een intensief sociaal en beleidsgericht programma werd afgewikkeld.

Voor de vertegenwoordigers uit Beek geeft het ook een mooie gelegenheid om (wederom) eens kennis te nemen van dat wat Beek te bieden heeft. Zo hebben we als het ware in onze spiegel kunnen kijken. De reacties die we daarbij gekregen hebben geven niet alleen aan dat we veel hebben bereikt. Ook laten die zien dat we niet stil kunnen blijven staan maar door moeten gaan. Ook dat is de waarde van een dergelijke band waarvan volgend jaar het negende lustrum gevierd mag worden.

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.