Jongerencampagne gemeente Beek van start

Zaterdag 25 januari jl. heeft burgemeester Ralf Krewinkel samen met een aantal Beekse jongeren de aftrap gegeven voor een campagne om jongeren te stimuleren te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart a.s.

In deze campagne staan Beekse jongeren zelf centraal. Zo prijken onder andere de Beekse danser Rick Schmitz, de Spaubeekse lichtkoningin Cynthia Wachelder, en het trio Drie Man, winnaars van het BVLK, op de posters. Zij roepen leeftijdsgenoten op om hun stem uit te brengen.

Burgemeester Ralf Krewinkel: “Veel jongeren ervaren gemeentepolitiek als een ver van hun bed show. De bedoeling van de campagne is om jongeren ervan bewust te maken dat de gemeenteraad ook over zaken beslist die hen direct raken. Denk aan thema’s als uitgaan, huisvesting, cultuur, sport, jeugd- en jongerenwerk en verkeer. Door hun stem uit te brengen, kunnen jongeren mee beslissen over de wijze waarop Beek bestuurd moet worden.”

De posters zullen worden verspreid op plekken in de gemeente waar veel jongeren komen. Uiteraard worden ook social media ingezet om de boodschap te verspreiden. Bovendien krijgen alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar een brief van de burgemeester.

Naast de communicatie-aanpak zet de gemeente ook een speciale actie in op 19 maart om de opkomst onder jongeren te bevorderen, namelijk het plaatsen van een bijzonder stembureau op een plek waar veel Beekse jongeren dagelijks komen: NS-station Beek-Elsloo. Krewinkel: “Vaak is het niet gaan stemmen ook een kwestie van gemakzucht. Met een stembureau op het station, maken we het jongeren zo gemakkelijk mogelijk. Ze hoeven niet speciaal naar een stemlokaal om te gaan stemmen, maar komen op hun dagelijkse route het stembureau vanzelf tegen. Overigens kunnen alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente Beek van dit stembureau gebruik maken, niet alleen jongeren.”

Een aantal jongere fractieleden van de politieke partijen in Beek betrokken geweest bij de ontwikkeling van de campagne. Lijsttrekker Stan Nijsten vertegenwoordigde Progressief Beek in de voorbereiding.

Bron: Gemeente Beek

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.