Keutelbeek komt weer boven de grond

Soms moet je ver terug in het verleden. In 1981 maakte Herman van Rens, huidig fractievoorzitter van Progressief Beek een lijst met 27 (!) wensen om het buitengebied van Beek te verbeteren en te verfraaien. Die wensen werden destijds allemaal opgenomen in het verkiezingsprogramma van Progressief Beek.

Toen in 2006 Jan Bijen namens Progressief Beek als wethouder de zorg kreeg over de openbare ruimte, konden de meeste van deze wensen eindelijk in vervulling gaan. Als 27ste van de wensen formuleerde de partij: “27. Een schone open beek in het buitengebied van Beek.”

Deze laatste en meest gekoesterde wens, 33 jaar geleden voor het eerst op papier gezet, begint op vandaag (donderdag 6 februari 2014) realiteit te worden. Dan gaat de schop de grond in. Eindelijk! De schop gaat de grond in en onze vlag gaat in top.

Vanwege een prachtig project dat veel doelen tegelijk verwezenlijkt: scheiding van schoon en vuil water, opvangen van wateroverlast in Beek en Neerbeek bij hevige regenval en een verfraaiing van zowel de dorpskernen als het buitengebied van Beek. Een blauwe verbinding van de ‘parels’ op het Beekse grondgebied die voor een deel nog moeten worden gerealiseerd: het wandelgebied rond het Kelmonderbos, het Levensbomenbos, het fraaie vernieuwde Centrum Beek, het gedenkpark Martinuskerkhof, Sportlandgoed De Haamen, Lusthof De Oude Pastorie en een opgeknapt centrum van Neerbeek. Mogen we daar trots op zijn?

Lees hier meer over het project en bekijk een video met uitgebreide info!

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.