Laadpalennetwerk wordt uitgebreid

Al eerder berichtten wij u over onze inzet op het thema elektrisch rijden en infrastructuur. En met succes, in de kadernota wordt het uitbreiden van het aantal laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen expliciet vermeld.

Door deelname aan een provinciale aanbesteding door de provincies Limburg en Brabant kan er kostenvoordelig een stap vooruit gezet worden. Momenteel zijn er naast verschillende private palen op bedrijventerrein Technopoint Europe vier laadpalen voor publiek gebruik in de gemeente (Hubertusplein Genhout, Mergelakker Spaubeek, Station Beek-Elsloo en Veldekelaan Beek,).

Nu er uitbreiding in het verschiet ligt kunnen plekken zoals Neerbeek, Makado Beek, Station Spaubeek en de Markt in Beek ontsloten worden. Uitbreiding naar plaatsen met een brede functie, denk aan sportvelden of verenigingen en gemeenschapshuizen is iets wat Progressief Beek zeker toejuicht, maar die besluiten worden pas later genomen.

Voor ontwikkelingen op dit vlak kunt u uiteraard op deze site terecht. Heeft u suggesties voor locaties van deze laadpalen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.