Plan Hennekenshof van de baan

De bouw van 24 verpleegunits en 34 zorgappartementen in de voormalige sigarenfabriek Hennekens in Beek gaat niet door. Het markant gebouw dat op de hoek van de Stationsstraat en Wolfeynde ligt, had nadrukkelijk de belangstelling van diverse zorgpartners.

Woningstichting Maasvallei was bereid 7,5 miljoen in het project te steken, waarbij Vivantes Ouderenzorg als huurder 24 plekken zou afnemen. In ruil daarvoor mocht de zorginstantie de zorg in het complex afleveren. Door de onzekerheden en bezuinigingen in de zorg de komende jaren, werd het plan door Vivantes als ’te risicovol’ beschouwd.

Vanaf 2006 heeft de huidige coalitie geprobeerd dat gebouw een nieuwe bestemming te geven. Diverse plannen passeerden de revue. Vanuit Progressief Beek en wethouder Jan Bijen is het streven geweest dit markante gebouw voor Beek te bewaren. Vandaar dat meegewerkt is aan functiewijziging en een woon en later een woon-zorgvoorziening aan bod is gekomen. Onder de naam Hennekenshof is in samenspraak tussen projectontwikkelaar, een zorginstelling en de lokale en regionale overheid getrokken aan de ontwikkeling. Steeds veranderende financieringsregelingen hebben het er niet gemakkelijker op gemaakt.

Wat er nu met het leegstaande pand gaat gebeuren is nog onduidelijk. Diverse andere opties worden de komende maanden onderzocht.

Bron: Beek & Omstreken

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.