In derde termijn: Verplaatsing Jan Linders

Ook deze maand is er de rubriek ‘In derde termijn’, waar we kort na de raadsvergadering terug komen op een spraakmakend onderwerp uit de vergadering en onze visie nogmaals uiteenzetten. Deze keer Dany Pirson over de verplaatsing van Jan Linders.

Mag het een maandje meer zijn?

 

Op deze manier zette het CDA de vergadering in. Het raadsvoorstel was verplaatsing van de winkel Jan Linders naar de Maastrichterlaan. Het CDA stelde voor dit besluit een maand uit te stellen. Bij monde van Ralph Diederen vroeg het CDA extra tijd voor de ondernemers van de Markt om te overleggen met de gemeente en de projectontwikkelaar. Er was vooral bezorgdheid voor leegstand van het oude pand van Jan Linders.

 

Zelf heb ik 24 jaar ervaring in de detailhandel. Het is altijd een probleem als een ondernemer afhankelijk is van de politiek. Er waren in de raadsvergadering twee insprekers. Ik was erg benieuwd welke aanvullende informatie zij voor mij in petto hadden.

 

Ik was blij verrast met de toezegging van Dhr. Gerrit Janssen van Suyderland dat hij met de ondernemers samen zou uitkijken naar een goede invulling van het perceel aan de Markt 1, een invulling die de markt zou versterken in het aanbod voor de consument. Waar vind je nog zo iets? Top!!

 

Op grond van de extra toezegging van de projectontwikkelaar zagen we als fractie alleen maar voordelen in de verplaatsing van de supermarkt. In de raadsvergadering hield ik een kort maar krachtig betoog. Het CDA diende een motie in om de besluitvorming nog een maand uit te stellen. Maar uitstel had alleen maar nadelen.

 

Door nu te besluiten blijft Jan Linders voor Beek behouden kan er meteen begonnen worden met de invulling van het lege pand op de Markt in samenspraak van de ondernemers en de projectontwikkelaar. De langdurige leegstand aan de Maastrichterlaan is hiermee ten einde. Tevens krijgen we er een gedenkplaats bij als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog: Het behoud van het pand Kloostersteeg 3.

Dus: Mag het een maandje meer zijn? Nee dank u!

 

Dany Pirson, raadslid Progressief Beek

 

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.