Progressief Beek stelt vragen over vertraging Centrumplan

Recentelijk maakte de gemeente bekend dat door onbekende leidingen de werkzaamheden op de Burgemeester Janssenstraat meerdere weken achter liepen op schema. In de commissie Grondgebiedzaken van 18 juni werden vragen gesteld over hoe dit kon gebeuren en of de door de ondernemers geleden (omzet-)schade gecompenseerd kon worden. Deze vragen zijn schriftelijk beantwoord. Wethouder Hodzelmans bevestigd daarbij dat; “alleen als de opleverdatum van 1 maart 2019 niet wordt gehaald” de gemeente de aannemer aansprakelijk kan stellen.

De noodkreten van ondernemers, die zonder bestrating of trottoir voor hun deur hun omzet zien dalen, hebben ook de fractie van Progressief Beek bereikt. In de beantwoording van de gemeente wordt niet ingegaan op de positie van de lokale ondernemers. Hoe staat het met hun belang? Dit roept bij ons meerdere vragen op.

Om een duidelijk overzicht van de situatie te krijgen stelt de fractie vragen over de communicatie tussen aannemer, ondernemers en gemeente, mogelijkheden waarom de hinder verlicht is of kan worden, de werkwijze van de aannemer en lessen voor de toekomst.

 

Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van cookies t.b.v. het funcioneren van de website.